Masło z migdałów blanszowanych

Dostępność: brak towaru
Cena: 44,00 zł 44.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Diet Food
Kod produktu: SP16

Opis

Bio masło z migdałów naturalnych – Naturalne, certyfikowane ekologicznie masło migdałowe bez żadnych dodatków, przygotowane jedynie z blanszowanych  naturalnych migdałów. Skład:100% zmielone, blanszowane bio migdały naturalne.

Masło orzechowe jest bogate w niezbędne tłuszcze i witaminy. Zawiera białko oraz błonnik , witaminy witamin z grupy B, E i składniki mineralne (fosfor, magnez, żelazo, wapń, potas, cynk, sód)

Migdały są źródłem witaminy E, czylitokoferolu - silnego przeciwutleniacza, który zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Wolne rodniki to substancje wpływające na procesy starzenia się, ale także mogące przyczyniać się do występowania takich chorób jak nowotwory. Do przeciwutleniaczy obecnych w migdałach należą także flawonoidy i karotenoidy. Ponadto mają one sporo białka - ok. 20 mg/100 g produktu, czyli mniej-więcej tyle, co mięso. Jednym z aminokwasów, które występują w nim w większych ilościach jest arginina - wchodzi ona w skład karnityny, mającej wpływ na wydolność mięśni. Oprócz tego w migdałach znajdziemy witaminy B1, B2, potas, magnez, cynk, miedź i mangan. Jeśli chodzi o kwasy tłuszczowe - są to przede wszystkim te jednonienasycone, które wpływają pozytywnie na układ sercowo-naczyniowy, pracę mózgu i ogólna sprawność układu nerwowego.

Produkt zawiera:

Witaminy z grupy B wspomagające pracę układu mięśniowego i nerwowego,

Niacynę i kwas foliowy które usprawniają układ trawienny i nerwowy.

Witaminę E  zwaną witaminą młodości , która wpływa na metabolizm energetyczny,  układ krążenia, posiada właściwości antyoksydacyjne zwalcza wolne rodniki , poprawia pamięć i koncentrację.

Jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które odgrywają rolę w profilaktyce miażdżycy, działają przeciwzakrzepowo

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl